Rekrytoija 2016 -tapahtuma on päättynyt.
Kiitos kun kävitte ja teitte päivistä onnistuneet.
Näillä eväillä mennään yhdessä soteen! 

Klikkaa tästä tapahtuman tunnelmiin.

Ensi vuonna tavataan Hämeenlinnassa. Rekrytoija 2017 -tapahtuman järjestävät Kuntarekry ja Seuturekry.   


Rekrytoija-tapahtuma on merkittävä sosiaali- ja terveysalan rekrytoinnin ammattilaisille sekä rekrytoiville esimiehille suunnattu valtakunnallinen ja vuosittainen verkostoitumistapahtuma.
Koulutuspäivillä on loistava mahdollisuus jakaa ideoita ja tutustua rekrytoinnin uusin tuuliin.

Rekrytoija2016_jarjestajat_100dpi
Järjestäjätiimi toivottaa rekrytoijat tervetulleiksi marraskuun tapahtumaan.  Kuvassa ylhäältä vasemmalta Päivi Laurila, Harri Laurell, Marjatta Lindholm,  Pirre-Pauliina Juuth. Vasemmalta alhaalta Tarja Näkki, Noora Lindberg, juontaja Simo Routarinne, Jutta Takala ja Minna Lehikoinen.

Ohjelmassa on ajankohtaisia luentoja työelämän tulevaisuudesta, tulevista uudistuksista ja viime käden tietoa soteen valmistautumisesta. Luentoja pitävät mm. bisnesantropologi André Noël Chaker, futurologi Elina Hiltunen, Helsingin sosiaali- ja terveysviraston osastopäällikkö Tiina J. Mäki sekä tapahtumatohtori Helena Vallo. Kaksipäiväisen tapahtuman juontaa Simo Routarinne.

Ilmoittaudu mukaan!


Rekrytoija-tapahtuma on koonnut sosiaali- ja terveysalan rekrytoinnin ammattilaiset ja rekrytoivat esimiehet yhteen vuodesta 2005.

Rekrytoija-tapahtuman alullepanijana toimi vuonna 2005 Jyväskylän kaupunki. Sen jälkeen järjestäjinä on ollut Kotka, HUS (Peijaksen sairaalassa Vantaalla), Lahti, Kuopio, Oulu, Turku, Seinäjoki, Joensuu, Lahti ja Kuntarekry Helsingissä. Tänä vuonna tapahtuman järjestävät Espoon kaupunki, Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto, HUS ja Seure.

OHJELMA

Ensimmäinen päivä
2.11.2016 Teema: Yhdessä kohti sotea & työelämän tulevaisuus

klo Aihe
9.00 – 10.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
10.00 – 10.20 Tervetuloa!
juontaja Simo Routarinne
  järjestäjät esittäytyvät:
Espoon kaupunki
Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto
HUS Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Seure Henkilöstöpalvelut OY
10.20 – 11.40 Yhdessä kohti sotea
  Sote tulee – millaista johtamista haluamme?
Case Helsinki: Uudet palvelut, uusi johtaminen.
– Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto, osastopäällikkö Tiina J. Mäki
Sote tulee – kaupunkitason ja henkilöstön näkökulma
Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon uusi yhteistyömalli.
Case Espoon sairaala & HUS: Millaisia uusia osaajia tulevaisuudessa tarvitaan?
Espoon sairaala, johtava ylilääkäri Jorma Teittinen
– HUS  | HUS Group, johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi
11.40 – 12.00 Yhteenveto
Simo Routarinne
12.00 – 13.00 Lounas
13.00 – 14.00 Tulevaisuus ja työ 2031
futurologi Elina Hiltunen
14.00 – 14.45 Kahvit
14.45 – 15.00 Yhteenveto
Simo Routarinne
15.00 – 16.00 Jumilompolo — suomalainen työelämä muunkielisen silmin
bisnesantropologi André Noël Chaker
16.00 – 16.15 Yhteenveto
Simo Routarinne
16.15 – 17.00 Tauko & verkostoitumista ennen iltatilaisuuden alkua


2.11.2016 Ilta- ja verkostoitumistilaisuus  klo 17.00 – 19.00 

Ruokaisaa salaattia, hyvää ohjelmaa ja verkostoitumista.

susanna-ja-jaana_rgbMahdollisuus tutustua myös Helsingin yöelämään.

Iltaoppaina rekrytointikonsultit Jaana Aura ja Susanna Laakkonen Helsingin sosiaali- ja terveysvirastosta. Halutessasi voit lähteä heidän kanssaan tutustumaan Helsingin bilepaikkoihin.

 

Toinen päivä
3.11.2016 Teema: verkostoituminen, vuorovaikutus ja hyvien rekrytointikäytäntöjen jakaminen

klo Aihe
8.30 – 9.00 Aamukahvi
9.00 – 9.45 Asiantuntija aktiivisena kuuntelijana
Simo Routarinne
9.45 – 10.20 Tietoiskuja hyvistä rekrytointi-käytännöistä & ständien esittely
järjestäjät & sponsorit
10.20 – 10.30 Juontajan ohjeet
Simo Routarinne
10.30 – 12.00 Torit ja verkostoitumistaVideohaastattelu
RecruitBy.netRecruitby.net -videohaastatteluiden käyttö on levinnyt nopeasti, ja siitä on tulossa standardityökalu nykyaikaisen rekrytoijan työkalupakkiin. Esimiehet näkevät selvän hyödyn voidessan tutustua työnhakijoihin etukäteen ja työnhakijat ajattelevat videohaastattelua käyttävien organisaatioiden olevan moderneja ja helposti lähestyttäviä.Soveltuvuustestit
cut-e, Karri-Pekka Kauppinencut-e auttaa yrityksiä, yhdistyksiä ja kaupunkeja tunnistamaan osaajat luotettavien ja helppokäyttöisten testien avulla. Teemme myös henkilöarviointeja, kesätyöntekijähakuja ja rekrytointikoulutuksia. Ota yhteyttä ja kysy lisää: karri-pekka.kauppinen@cut-e.fi/0406860906. Voit myös käydä kokeilemassa testejä itse osoitteessa www.maptq.com kirjautumistunnuksella DemoFi .Ammatillisen kielitaidon varmistaminen
Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto, Tiina Luoma ja Minna LehikoinenEsittelemme maahanmuuttajataustaisen hoitohenkilöstön rekrytoinnissa käytettävän menetelmän, jonka avulla esimies varmistaa kielitaidon riittävyyden. Kyseessä ei ole virallinen kielitesti, vaan apuväline rekrytointipäätöksen tekemiseksi.Perehdy pelaamalla
Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto, Harri LaurellSuurin osa meistä oppii ja muistaa asioita hahmottamalla ne visuaalisesti. Digitaalisuus ja etenkin peli tuo perehdytykseen aivan uudenlaisen ulottuvuuden. Haasteelliset ja vaikeatkin asiat voidaan esittää kiinnostavasti. Rekrytoija 2016 päivien aikana pääset tutustumaan Stadin SOTE Arvopeliin!Esivalintakysymyksillä parhaat hakijat esiin
HUS, Pia KeijonenEsivalintakysymykset auttavat nostamaan esiin ne hakijat, jotka täyttävät hakuehdot parhaiten. Kysymysten laadintaan kannattaa paneutua ja hakijoiden seulonta tehostuu ja helpottuu. Esittelyssä HUS:n rekrytointijärjestelmän esivalintaominaisuudet.Hoiva-avustajan tehtäväkuva
Espoon kaupunki, Merja Sivula
Hoiva-avustaja on uusi ammatti vanhus- ja vammaistyössä. Asukkaiden elämänhistorian tuntevana hän on monipuolisen hyvinvoinnin tukija, joka mahdollistaa asukkaiden osallistumisen arjen askareisiin ja viriketoimintaan. Hoiva-avustaja toimii tiiviissä yhteistyössä asukkaan, asukkaan omaisten sekä muiden hoitoalan ammattilaisten kanssa.Henkilöstöratkaisuja asiakastarpeeseen: Kotihoito-case
Seure Henkilöstöpalvelut Oy, Heli Lappi-RantanenSeure tarjoaa asiakkailleen heidän tarpeisiinsa sopivia henkilöstöratkaisuja, joilla turvata kuntien kilpailukyky ja palvelut myös tulevaisuudessa. Esittelemme yhden casen kotihoidon haasteellisella kentällä, jossa uudenlaisella toiminnalla saatiin aikaan hyviä rekrytointituloksia.Suomen suurin, tehokkain ja monipuolisin rekrytointien kumppani
Sanoma Rekrytointimediat, Hanna Auvinen ja Nina BemeleitMe Sanoma rekrytointimedioissa rakennamme monipuolisia työpaikkailmoittelun ja työnantajamielikuvan mediaratkaisuja asiakkaillemme.
Ratkaisuihin ja palveluihin kuuluvat medioiden lisäksi mm. työnantajamielikuvan kehittämisen pelit, videot sekä rekrytointijärjestelmä Taito.Uudet HR-palvelut johdolle ja henkilöstölle
Kuntarekry, Maria Wendell Kunnallista henkilöstöpalvelua valtakunnallisesti
Seuturekry Oy,  Satu Schilcher

 

12.00 – 13.00 Lounas
13.00 – 13.15 Yhteenveto
Simo Routarinne
13.15 -14.15 Tapahtuma on tilaisuus
Tapahtumatohtori Helena Vallo
14.15 – 14.30 Päätössanat
Rekrypassi-arvonta
Seuraava järjestäjä esittäytyy
Simo Routarinne
14.30 – 15.00 Päätöskahvit

ESIINTYJÄT

AndreNoelChaker_72

André Noël Chaker

André Noël Chaker, bisnesantropologi

André Noël Chaker on kanadalaissyntyinen juristi, entinen Veikkauksen johdon Senior Advisor ja myös  urheilubisneksen moniottelija. Kahdenkymmenen Suomessa vietetyn vuoden kuluessa hänestä on kuoriutunut esiin myös ”bisnesantropologi”. André on mukaansatempaava puhuja, joka välittää viestin ja tunteen sekä innostaa valaen uskoa ja rohkeutta. Hän luennoi kirjojensa ”The Finnish Miraclen” sekä ”Santas Dreamin” pohjalta suomalaisten vahvuuksista, mahdollisuuksista ja siitä kuinka sisulla ja yhteistyöllä saavutetaan unelmat.

elinahiltunen_72

Elina Hiltunen

Elina Hiltunen, futurologi

Futuristi Elina Hiltunen on koulutukseltaan kemian diplomi-insinööri ja kauppatieteiden tohtori. Hän on erikoistunut tulevaisuuden ennakointiin ja heikkoihin signaaleihin, joiden parissa hän on tehnyt työtä vuodesta 1998 alkaen. Hiltunen väitteli vuonna 2010 Aalto yliopiston kauppakorkeakoululle aiheesta ”Heikot signaalit organisaation tulevaisuusoppimisessa”. Hiltunen on tulevaisuuskonsultointiin keskittyvän What’s Next Consulting Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on myös Nice Speakers yrityksen perustaja ja Tiedettä Tytöille hankkeen koordinaattori.

Kokemusta ennakoinnin parista Hiltunen on myös hankkinut Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta, Finprosta sekä Nokiasta strategia osastolta ennakointitiimistä. Hän on myös Data Rangers yrityksen omistaman TrendWikin heikko signaali ennakointityökalun toinen keksijä. Hiltunen on työskennellyt myös Aalto yliopistossa, Taiteen ja Suunnittelun korkeakoulussa professorin sijaisena (vuonna 2013), jossa hän opetti design ajattelua sekä avointa innovaatioympäristöä.

Hiltunen on aktiivinen luennoija sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on myös kirjoittanut paljon sekä akateemisia että “populaari” artikkeleja (ainakin yli 200) sekä suomalaisissa että ulkomaisissa lehdissä. Hiltunen on toiminut kolumnistina mm. Tekniikan Maailmassa, TalousSanomissa, Talouselämässä, Wiredissä (UK), Blue Wingsissä, Jade lehdessä, INS lehdessä. Hiltunen toimii myös YLEn Prisma tiedeohjelmassa vakioasiantuntijavieraana.

Hiltusen kirja: “Matkaopas tulevaisuuteen”, joka keskittyy strategiseen ennakointiin, julkaistiin Talentumin kustantamana keväällä 2012. Kirja on julkaistu myös englannin kielisenä nimellä Foresight and Innovation: How  Companies are Coping with the Future?  Teknoelämää 2035- Miten teknologia muuttaa tulevaisuuttamme? kirjan Hiltunen kirjoitti miehensä Kari Hiltusen kanssa. Talentum julkaisi kirjan vuonna 2014. Kirja on julkaistu englanniksi nimellä Technolife 2035- How is Technology Changing our Future? Elokuussa 2015 ilmestyi Elinan ja hänen lastensa kirjoittama teos koodaamisesta lapsille. Vuonna 2016 koodauskirjoja ilmestyy lisää kaksi kappaletta.

Vapaa-aikaansa Hiltunen viettää perheensä ja koiralaumansa kanssa. Myös virkkaus on lähellä hänen sydäntään. Hiltunen on tehnyt kolme amigurumivirkkauskirjaa: Dibitassuja- animaation amigurumihahmoja sisältävä virkkauskirja ilmestyi marraskuussa 2012. Hiltusen “virkkaama” Angry Birds amigurumikirja ilmestyi syksyllä 2013. Kolmas Amigurumikirja ilmestyi alkuvuodesta 2015.

SimoRoutarinnekotisivukuva_72

Simo Routarinne

Simo Routarinne

Rekrytoija 2016 -päivillä Simon aiheena on Asiantuntija aktiivisena kuuntelijana

Minkälaisia roolioletuksia me asetamme asiantuntijalle? Ovatko ne tarkoituksenmukaisia?

Hyvin toimivassa yhteisössä asiantuntijuus on jaettua. Yhteisessä sosiaalisessa konstruktiossa vakuuttavan puheen sijasta keskiöön nousevat aktiivisen ja voimauttavan kuuntelun taidot. Näin rekrytoitavan, johdettavan tai asiakkaan ajattelulle ja puheelle annetaan aktiivisesti tilaa.

Monet tutkimukset tukevat väitettä: Mitä vähemmän asiantuntija puhuu, sitä nopeammin asiat etenevät!

Simon vahvuutena on se, että hän ei pelkästään luennoi, vaan käyttää toiminnallisia menetelmiä: luvassa on konkreettisia, helppoja ja hauskoja käytännön harjoitteita ja simulaatioita – oma kokemus jättää syvemmän muistijäljen kuin pelkkä kuuntelu ja katselu. Simo tekee mielellään asiakkaan kanssa yhteistyössä räätälöityjä koulutuksia ja valmennuksia vuorovaikutuksen ja ilmaisun näkökulmasta – yli 20 vuoden kokemuksella, sekä suomeksi että englanniksi.

Menestyminen ei ole pelkkää vaikuttamista, vaan myös vaikuttumista! – Tarvitset vain ripauksen rohkeutta ja ilmaisun joustavuutta: hyvät vuorovaikutustaidot.

Simo on kouluttanut, luennoinut, valmentanut ja fasilitoinut erilaisten yritysten sisäisissä koulutuksissa, asiakastapahtumissa, lanseeraustilaisuuksissa, juhlissa, kick-offeissa, seminaareissa ja uusien arvojen ja/tai toimintakulttuurin lanseeraus ja jalkauttamistilaisuuksissa.

Kohderyhminä ovat olleet erilaisten yritysten, yhteisöjen ja oppilaitosten ihmiset yritysjohtajista asiantuntijoihin, matkatoimistovirkailijoista opettajiin, lääkäreistä sosiaalityöntekijöihin, papeista poliiseihin, näyttelijöistä tanssijoihin jne.

Lisäksi hän on toiminut opettajana Taideteollisessa korkeakoulussa, Sibelius-Akatemiassa, Teatterikorkeakoulussa, Helsingin yliopistossa ja lehtorina Helsingin taiteen ja viestinnän ammattikorkeakoulussa.

Simo on kirjoittanut improvisaation arki- ja työelämäsovelluksista kaksi kirjaa: ”Improvisoi!” (Tammi 2004) sekä ”Valta ja vuorovaikutus – statusilmaisun perusteet” (Tammi 2007). Lisäksi hän on kääntänyt Keith Johnstonen kirjan ”Impro – Improvisaatiosta iloa elämään ja esiintymiseen” (Yliopistopaino 1996).

When the power of love overcomes the love of power – the world will know peace. – Jimi Hendrix

Simo valmistui näyttelijäksi Helsingin teatterikorkeakoulusta vuonna 1988. Sen jälkeen hän toimi näyttelijänä Kotkan ja Kouvolan teattereissa aina vuoteen 1991, jolloin hän siirtyi free lance näyttelijäksi Helsinkiin ja liittyi Improvisaatioteatteri Stella Polariksen riveihin.

Uran kohokohtia:
• Vuorovaikutusmuotoilija
• Improvisaatioteatteri Stella Polariksen jäsen vuodesta 1991
• Suomen ensimmäinen Dracula Mikkelin teatterissa 1996 (’parempi kuin Gary Oldman’)
• Keith Johnstonen Impro-kirjan kännöstyö 1996
• Vapaa pudotus Tv-sarja
• Kukkia ja sidontaa – elokuva
• Applied Improvisation Networkin (AIN) jäsen vuodesta 2005
• Applied Improvisation Europen perustajajäsen vuodesta 2006
• AIN Helsingin konferenssin puheenjohtaja 2007
• Kouluttanut Pixar-studioitten ylintä johtoa

Tiina J. Mäki

Tiina J. Mäki, osastopäällikkö

Tiina J. Mäki on johtamisen uudistamisesta innostunut filosofian tohtori ja terveystieteiden lisensiaatti. Tällä hetkellä hän johtaa Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirastossa henkilöstö- ja kehittämispalvelut -osastoa.

Hänen työkokemuksensa on erilaisista johto- ja esimiestehtävistä sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa eri puolilla Suomea.  Työssä oppimisen ohella hän on hullaantunut opiskeluun, viimeisimpinä EMBA- ja coach-opintoihin.  Kokemukset mentorina ja coachina toimimisesta eri alojen ammattilaisille oman organisaation ulkopuolella ovat laajentaneet hänen näkemyksiään johtamisesta.

Kirjoittamisharrastuksen kautta hän on pohtinut viestinnän merkitystä johtamisessa. Omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan hän on voinut jakaa osallistumalla johtamista käsittelevien kirjojen kirjoittamiseen useiden ammattilaisten kanssa.

 

Jorma-Teittinen-200

Jorma Teittinen

Jorma Teittinen, johtava ylilääkäri

Jorma Teittinen on sisätautien erikoislääkäri. Hän on saanut myös hallinnollista ja laatukoulutusta. Jorma Teittinen työskenteli pitkään Keski-Suomessa eri tehtävissä, jotka painottuivat johtamiseen ja kehittämistyöhön. Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä toteutui suuri päivystystoiminnan uudistushanke, jossa perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluja sovitettiin yhteen. Jorma Teittinen oli toimialueen johtajana edistämässä kuntien ja sairaanhoitopiirin voimavarojen yhdistämistä, kun tukitoimintoja fuusioitiin tuottavuuden parantamiseksi. Hän johti Keski-Suomen uusi sairaala -hanketta päätoimisesti kolme vuotta, projektin käynnistymisestä, vuoden 2013 lopulle asti.

Nykyisin Jorma Teittinen työskentelee Espoon kaupungin palveluksessa Espoon sairaalan johtavana ylilääkärinä. Hänen vastuullaan on Espoon uuden, Jorvin kampukselle valmistuvan sairaalan toiminnallinen suunnittelu. Espoon sairaalasta rakentuu ikääntyneiden hoidon ja kuntoutuksen osaaja osana Jorvin kampuksen palveluita. Potilaat hoidetaan ja kuntoutetaan HUS:n ja Espoon sairaalan tiiviissä yhteistyössä, toinen toistaan auttaen, sote-hengessä.

Jorma Teittisen mielestä työnteon mielekkyys syntyy yhdessä tekemisestä, innostuneisuudesta, rohkeasta ajattelusta ja hyvistä teoista.

Helena Vallo kuva

Helena Vallo

Helena Vallo, tapahtumatohtori, tapahtumamarkkinoinnin kouluttaja

Helena Vallo on intohimoinen tapahtumien puolestapuhuja ja tapahtumaihminen.  Helena on koulutukseltaan ekonomi, pedagogi sekä näyttötutkintomestari. Helena on toiminut markkinoinnin, markkinointiviestinnän, henkilöstön kehittämisen ja viestinnän tehtävissä, esimiehenä sekä johtoryhmissä. Hän on toiminut vakuutus- sekä it-toimialoilla. Jokaisessa tehtävässään hän on käyttänyt tapahtumia osana muuta markkinointiviestintää. Hän on suunnitellut ja järjestänyt tapahtumia itsenäisesti ’inhouse’, mutta myös yhdessä tapahtumatoimistojen kanssa.

Tällä hetkellä hän toimii Cocomms-viestintätoimiston hallituksessa. Hän toimii tapahtuma-alan kilpailun Evento Awardsin tuomaristossa. Koulutustapahtumien lisäksi hän suunnittelee sekä toteuttaa keskimäärin yhden tapahtuman vuodessa pyrkien näin säilyttämään konkreettisen tekemisen tapahtumien tuottamiseen.

Tapahtumista ja kokemuksista voi lukea tapahtumamarkkinoinnin blogista www.faustus.fi–sivuilta. Helena on kirjoittanut Tapahtuma on tilaisuus -kirjan, josta ilmestyy 5. uudistettu laitos kesäkuussa, sekä Isännyyden ihanuus -kirjan, jossa pureudutaan tapahtumien hyödyntämiseen isännöinnin näkökulmasta.

SPONSORIT

TUNNELMIA TAPAHTUMASTA

Rekrytoija 2016 -tapahtumassa jaettiin ideoita ja verkostoiduttiin

Kaksipäiväinen Rekrytoija-tapahtuma on rekrytoinnin ammattilaisille ja rekrytoiville esimiehille suunnattu valtakunnallinen ja vuosittainen verkostoitumistapahtuma. Mukana oli 120 sosiaali- ja terveysalan rekrytoijaa ympäri Suomea. Tapahtuma pidettiin Hotelli Presidentin auditoriossa 2.-3.11.2016.

dsc_5970
                                                                                     Simo Routarinne vauhdissa

 

dsc_6024

Ständeillä verkostoiduttiin ja jaettiin hyviä rekrytointikäytäntöjä

Yhdessä kohti sotea

Ensimmäisen päivän teemana oli yhdessä soteen. Pääesiintyjiä olivat Helsingin sosiaali- ja terveysviraston osastopäällikkö Tiina Mäki, Espoon sairaalan johtava ylilääkäri Jorma Teittinen ja HUS-Groupin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi. Mäki puhui tulevaisuuden johtamisesta. Teittinen kertoi perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteistyömallista ja Mäkijärvi siitä, millaisia työntekijöitä Suomen terveydenhuolto tulevaisuudessa tarvitsee.

dsc_6056

Puheenvuoro siirtyy Catch-boxin mukana

Tulevaisuuden työ ja Jumilompolo

Iltapäivällä luennoivat tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen sekä juristi, kirjailija, luennoitsija André Chaker. Hiltunen avasi tapoja, joilla tulevaisuuden työelämän näköaloja voi arvailla. Chaker heittäytyi kuvaamaan millaiselta suomalainen työelämä näyttää muunkielisen silmin. Jumilompololtahan se näytti.  Tie Unelmakuruun käy Chakerin mukaan Välkkylän, Toimelan ja Avaralan kautta.

Aiheet tapahtumaan oli valittu monipuolisesti. Juontajana toiminut Simo Routarinne veti kaikki osuudet yhteen kokoamalla osallistujien mietteet kuulluista luennoista. Catch-box lenteli penkkiriviltä toiselle ja arvokasta jaettavaa löytyi myös osallistujien joukosta.

 

dsc_5773

Hullkunkurisia perheitä ja rekrypasseja

Verkostoitumista Hullunkuristen perheiden avulla

Toisen päivän teemana oli vuorovaikutus, verkostoituminen ja hyvien rekrytointikäytäntöjen jakaminen. Kuulimme Simo Routarinteen esityksen, asiantuntija aktiivisena kuulijana, jossa vuorovaikutusta ja kuuntelemisen hyödyllisyyttä harjoiteltiin pareittain. Havaintoja jaettiin yhteisesti.

Verkostoituminen aloitettiin jo ensimmäisenä päivänä sekoittamalla pakkaa Hullunkuristen perheiden avulla. Pöytäseurue löytyi sen perusteella, millaisen kortin sattui valitsemaan ilmoittautuessaan. Puheensorinan voimakkuudesta päätellen menetelmä toimi. Verkostoitumista jatkettiin iltatilaisuuden etkoilla Teatteriryhmä Aivastuksen parissa ja jatkoilla Teerenpelissä sekä seuraavan päivän esittelyständeillä.

 

Rekrytietoiskuja ja tapahtumatohtorin reseptejä

Rekrytoinnin hyviä käytäntöjä jaettiin kymmenen lyhyen tietoiskun välityksellä. Tietoiskujen tarkoitus oli ohjata osallistujia kuulemaan lisää hyväksi havaituista rekrytointimenetelmistä toritapahtuman esittelytiskeillä.

Päivän viimeinen puheenvuoro oli tapahtumatohtori Helena Vallolla, joka kertoi tapahtuman järjestämisestä rekrytoinnin näkökulmasta. Esityksen nimi oli tapahtuma on tilaisuus.

Rekrytoija 2017 -järjestäjän paikka auki

dsc_6104
Tapahtumanjärjestäjien kiitossanat. Kuvassa vasemmalta Tarja Näkki Helsingin sosiaali- ja terveysvirastosta, Noora Lindberg  Espoon kaupungilta, Heli Lappi-Rantanen Seuresta, Päivi Laurila HUS:ista ja juontaja Simo Routarinne.

Varmoja ensivuoden järjestäjäehdokkaita ei ilmaantunut. Kiitossanojen yhteydessä järjestäjävastuussa ollut HUS-Servisin rekrytointipäällikö Päivi Laurila yllätti osallistujat kertomalla arpovansa seuraavan järjestäjän heittämällä Catch-boxin yleisön joukkoon. Kopin sai Kanta-Hämeen edustaja, joka lupasi laittaa asian vähintäänkin harkintaan.

Seuraavan vuoden tapahtumanjärjestäjä julkaistaan etusivulla. kun asia on varmistunut.

Alla lyhyet esittelyt tapahtuman pääesiintyjien aiheista:

dsc_5807
Osastopäällikkö Tiina Mäki valaisi avauspuheenvuorossaan millaista johtamista uudet palvelut edellyttävät. Inhimillinen ja tuloksellinen sote-organisaatio on mahdollista toteuttaa hyvän johtamisen avulla. Avainsanoja tähän ovat monialaiset tiimit, itseohjautuva työ ja kokousten vähentäminen. Uusi tapa toimia jättää mietittäväksi tarvitaanko tulevaisuudessa työhuoneita lainkaan. Helsingin sosiaali- ja terveysvirastossa jokaiselle työpaikalle laaditaan ensi vuonna omat ja toimivat pelisäännöt.

dsc_5817
Espoon sairaalan johtava ylilääkäri Jorma Teittinenkin visioi, että tilan tarve vähenee sitä mukaa, kun ICT-palvelut kehittyvät ja palveluja voidaan tarjota virtuaalisesti. Sairaala ei ole seinät vaan sairaala on palvelut. Case Espoon sairaalassa toteutetaan perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon uutta yhteistyömallia, jonka ajattelun lähtökohtana on ”potilas ensin”. Kuntoutumiseen panostetaan niin, että myös ympäristö etäyhteyksineen kannustaa aktiiviseen toipumiseen.

dsc_5847
HUS Groupin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoi, millaisia osaajia Suomen terveydenhuolto tulevaisuudessa tarvitsee. Erityisesti tarvitsemme asennetta, jossa ihmisen tarve huomioidaan ensin. Kehittämismyönteisyys, palveluosaaminen ja kokeilukulttuurimyönteisyys tulevat olemaan ammatti- ja digiosaamisen kanssa entistä kovempaa valuuttaa rekrytoinnissa. Tulevaisuudessa myös kielitaito ja monikulttuurisuus korostuvat.

dsc_5867
Futurologi Elina Hiltunen visioi millaista työelämä on vuonna 2031. Tulevaisuutta ei voi ennustaa, mutta tietyt signaalit toimivat viitteitä antavina työkaluina. Niitä seuraamalla voi saada käsityksen mihin suuntaan maailma on menossa. Trendit osoittavat, että nyt peruskoulunsa aloittaneista 65% tulee työskentelemään aloilla, joita ei vielä ole. Tulevaisuuden ennustamista voi harjoittaa myös kotikonstein seuraamalla, kuinka lapset ja nuoret toimivat tänään.

dsc_5901

Andre Chaker heittäytyi kuvaamaan millaiselta suomalainen työelämä näyttää muunkielisen silmin. Jumilompolosta Unelmakuruun pääsee yrityksen ja erehdyksen kautta. Epäonnistuminen mahdollistaa kasvun, joten sitä ei ole syytä pelätä. Onnistuakseen on hyvä tiedostaa, että täydellisyyttä tärkeämpi tavoite on positiivinen ainutlaatuisuus. Avoimen mielen positiivinen kehä kiertää tiedon, suvaitsevuuden ja energian välillä.

dsc_5931
Tapahtuman juontaja, Simo Routarinne, aloitti toisen päivän omalla puheenvuorollaan, jonka aiheena oli asiantuntija aktiivisena kuuntelijana. Kuuntelemista harjoiteltiin paritehtävin ja havaintoja jaettiin yhteisesti. Routarinteen viesti oli, että kuuntelemisen taito on arvokas avu myös asiantuntijalle. Useimmiten asiat sujuvat sitä paremmin, mitä vähemmän asiantuntija puhuu.

dsc_6064
Iltapäivän viimeinen esitys alkoi sytyttämällä tunnelmavalot kun taustalla soi Siiri Nordinin Sydämeni osuman sai. Musiikilla tapahtumatohtori Helena Vallo havainnollisti, että jäädäkseen mieleen tapahtuman tarvitsee osua sydämeen, herättää tunne. Tunteisiin voi vedota käyttämällä kaikkia viittä aistia. Tärkein onnistumisen edellytys on kuitenkin se, että tapahtumalle on asetettu tavoite. Tavoitteisiin on aika palata viimeistään silloin, kun laaditaan palautekyselyä.

Hyviä rekrytointikäytäntöjä jaettiin miniesityksissä ja ständeillä

Osallistujille jaettiin tietoiskuja hyvistä rekrytointikäytännöistä ja kutsuttiin heitä tutustumaan aiheisiin tarkemmin ständeillään. Aiheita oli laidasta laitaan. Kuulimme Recruitby.netin videohaastatteluista, cut-e:n soveltuvuustesteistä, HUSin rekrytointijärjestelmän esivalintaominaisuuksista ja Espoon kaupungin hoiva-avustajan tehtävänkuvista. Seure kertoi toteuttamastaan Kotihoito-casesta ja Helsingin sotevirasto esitteli tapojaan perehdyttää pelaamalla ja varmistaa ammatillista kielitaitoa rekrytointitilanteessa. Sanoman rekrytointimediat kertoivat moninaisista mediapalveluistaan, Kuntarekry tarjoamistaan HR-palveluista ja Seuturekry sijaispalvelustaan.

Ständejä kierrettiin aktiivisesti verkostoitumista helpottavan Rekrypassin kanssa ja käyntikortit vaihtoivat omistajaa.

dsc_6102

Tapahtuman päätteeksi arvottiin Samsung Galaxy -tablettitietokone, jonka onnellinen omistaja löytyi Heinolasta.

JÄRJESTÄJÄT

Espoon kaupunki
EspooRGB_527_6

Espoo on yli 265 000 ihmisen kotikaupunki, joka työllistää lähes 14 000 työntekijää. Suomen toiseksi suurimpana kaupunkina Espoo on elävä, kasvava, kehittyvä ja viihtyisä asuinpaikka. Espoon kaupungin Sosiaali- ja terveystoimen 3 300 työntekijää huolehtivat espoolaisten terveyspalveluista, perhe- ja sosiaalipalveluista sekä vanhusten palveluista.

 

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto

Sote_Fin_RGB_png_h76

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto tarjoaa Suomen monipuolisimmat sosiaali- ja terveyspalvelut runsaalle 600 000 helsinkiläiselle. Meillä työskentelee lähes 16 000 alan ammattilaista noin 400 osoitteessa eri puolilla Helsinkiä ja lähikuntia.

 

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri

hus_rgb_netti_200px

HUS:n 22 sairaalassa työskentelee noin 22 000 ammattilaista. Hoidamme potilaita kaikilla suurimmilla erikoisaloilla. Vastaamme valtakunnallisesti vaikeimpien ja harvinaisimpien sairauksien hoidosta, kuten elinsiirroista ja monista syöpähoidoista.

 

Seure Henkilöstöpalvelut OY

Seure on pääkaupunkiseudun kaupunkien, niiden organisaatioiden ja HUS:n oma henkilöstöpalveluyhtiö.
Vuosittain kaupunkilaisten arkea auttaa 10 000 seurelaista, jotka työskentelevät noin 3 500 eri työkohteessa.
Seure – Kun työllä on väliä!

HINNAT

Kaksipäiväinen tapahtuma                                   250 €
Ilmoittautuminen 31.8.2016 mennessä
Sisältää ohjelman, tarjoilut molempina päivinä sekä ”Get Together” –tilaisuuden 2.11. kello 17.00 – 19.00.

Rekrytoija_aplariKaksipäiväinen tapahtuma                                   290 €
Ilmoittautuminen aikavälillä 1.9.2016 – 16.10.2016
Sisältää ohjelman, tarjoilut molempina päivinä sekä ”Get Together” –tilaisuuden 2.11. kello 17.00 – 19.00.

Rekrytoija_aplariJos osallistut vain yhteen päivään, hintasi on 190 € / päivä

Viimeinen maksuton peruutuspäivä on 16.10.2016.
Sen jälkeen veloitamme koko ilmoittautumismaksun.  Hinnat alv 0%.

 

ILMOITTAUTUMINEN

Rekrytoija_aplari

 

Ilmoittautuminen on päättynyt

 

MAJOITTUMINEN

Olemme varanneet vierailemme majoitustilaa Hotelli Presidentistä ja viereisestä Hotelli Scandic Simonkentästä.

Varaa majoitus suoraan hotelleista. Huoneita on varattu rajallisesti.


Original Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4,  00100 Helsinki
Scandic Simonkenttä, Simonkatu 9, 00100 Helsinki

Hotel President


 

Helsinki


www.hsl.fi
Helsingin taksi, p. 0100 0700